Zes nieuwe afleveringen van de podcast Name Takes

Zes nieuwe afleveringen van de podcast Name Takes. De podcast blijft de fascinerende wereld van namen onderzoeken, door de verhalen erachter te verkennen, de doelen die ze bevorderen en hoe hun betekenis zich in de loop der tijd ontwikkelt.

Name Takes is een podcast die de cultuur van naamgeving onderzoekt, van de namen van straten en gebouwen tot individuen en daarbuiten, met de stem van kunstenaars en voorbeelden uit de kunstwereld. De podcast is geïnspireerd op het veelzijdige naamgevingsproces van het instituut zelf en heeft als doel om door middel van kunst betere vragen te stellen over het heden.

Luister naar Name Takes op Spotify, Apple Podcasts, Anchor, Google Podcasts, YouTube en verken met Kunstinstituut Melly de verhalen achter namen.

Terugblik
De eerste vier afleveringen, gepubliceerd in 2021, vormden een uitgebreide kennismaking met de cultuur van naamgeving, met de leidende stem van KeyEm die de verhalen van kunstenaars introduceerde. Elke aflevering werd afgesloten met een nieuw werk in opdracht van een kunstenaar die reflecteerde op de betekenis van een naam.

De introductie van zes nieuwe afleveringen
De zes nieuwe afleveringen concentreren zich op interviews met kunstenaars. In elke aflevering vertelt een andere kunstenaar het verhaal achter hun persoonlijke bijnaam, waarbij ze echte verhalen en artistieke ervaringen van over de hele wereld met elkaar verweven.
• Aflevering 5: Kunstenaar Liesbeth Bik bespreekt de naamsverandering van Kunstinstituut Melly en de transformerende werking van kunstinstituten.
• Aflevering 6: Kunstenaar Dane Mitchell gaat in op zijn project “Post Hoc” en de vluchtigheid van het bestaan aan de hand van naamgeving.
• Aflevering 7: Advocaat en kunstenaar Shevaun Wright onderzoekt de impact van namen in de kunstfilantropie en de naamgevingspraktijken van universiteiten.
• Aflevering 8: Kunstenaar Jun Yang deelt zijn ervaringen over culturele verwachtingen en vooroordelen in de kunstwereld in relatie tot naamgeving.
• Aflevering 9: Kunstenaar Cihad Caner praat over migratie, identiteit en de kracht van namen bij het vormgeven van verhalen.
• Aflevering 10: Auteur Ken Liu bespreekt het opbouwen van een wereld, taalconstructie en de betekenis van namen in verhalen.
Credits
De zes nieuwe afleveringen van Name Takes zijn ontwikkeld door Sarah Demeuse, onze vorige directeur Sofía Hernández Chong Cuy en Mary Wang. De stemopname, mixing en originele muziek van de podcast zijn ontwikkeld door Jan Pohl van Okapi Recordings in Rotterdam. De audiobestanden zijn gemasterd door Masterenzo Mastering. De productiecoördinatie werd geleid door Rosa de Graaf en Wendy van Slagmaat-Bos, en de communicatie en marketing door Jeroen Lavèn. Het grafisch ontwerp van Name Takes is van Wooseok Jang van Orange Slice Type. Hij nam van 2020 tot 2021 deelnam aan de derde jaarlijkse editie van ons werk-leerprogramma CLIP (Collectief Leren in de Praktijk).

In de eerste vier afleveringen van Name Takes hoorden we de stemmen van: Ayreen Anastas & Rene Gabri, Benvenuto Chavajay, Sarah Demeuse, Anais Duplain, Sofía Hernández Chong Cuy, Nicoline van Harskamp, Sasha Huber, Sara Rajaei, Wong Kit Yi, Fernanda Laguna, Every Ocean, Jurith Schols, Andrea Valencia Aranda, en Aqueene Wilson.