WALLOWS NAAR AFAS LIVE OP VRIJDAG 4 OKTOBER TIJDENS DE ‘MODEL TOUR’

Wallows komt op vrijdag 4 oktober naar AFAS Live met nieuw materiaal van hun aankomende album ‘Model’. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 15 maart om 10:00 via mojo.nl/wallows

Vandaag kondigt het multi-platina alt-rock trio Wallows aan dat ze op een wereldwijde tournee gaan ter ondersteuning van hun aankomende album ‘Model’. Hun grootste tour tot nu toe werd vanochtend onthuld met een spectaculaire korte film geregiseerd door Nina Ljeti.

De tour begint op 6 augustus in Portland, OR in het Theatre of the Clouds van Alaska Airlines en neemt de band mee door Noord-Amerika, Europa en het Verenigd Koninkrijk. Op vrijdag 4 oktober doen ze AFAS Live aan in Amsterdam.

De touraankondiging volgt op de triomfantelijke terugkeer van Wallows met de release van single ‘Your Apartment’ vorige maand – het eerste nummer van het aanstaande album van de band, Model, en hun hoogste streamingdebuut tot nu toe. De tweede single ‘Calling After Me’ zal op 21 maart arriveren. Het door John Congleton geproduceerde album arriveert op 24 mei.

Wallows (bestaande uit Dylan Minnette, Braeden Lemasters en Cole Preston) zijn al sinds hun elfde beste vrienden. Ze begonnen bijna twintig jaar geleden samen muziek te spelen in het LA-muziekprogramma Join the Band en zijn sindsdien niet meer gestopt. In maart 2022 bracht de band hun 2de album uit, Tell Me That It’s Over, geproduceerd door drievoudig GRAMMY Award-winnaar Ariel Rechtshaid (Vampire Weekend, Haim, Adele). Op TMTIO evolueerde Wallows hun geluid met lo-fi post-punk, indie-folk en dance en pyschedelica uit de vroege jaren ’90. TMTIO markeerde de volledige opvolger van Wallows’ enorm populaire debuutalbum uit 2019, Nothing Happens, geproduceerd door GRAMMY Award-winnaar John Congleton (St. Vincent, Sharon Van Etten). Het album bleek een van de best gestreamde debuutalbums van dat jaar te zijn. Op livegebied waren Wallows headliner op uitverkochte shows over de hele wereld en traden ze op op grote festivals zoals Coachella, Lollapalooza, Reading en Leeds, en meer.

Wallows – Model Tour 2024
Vrijdag 4 oktober | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €44,80 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op vrijdag 15 maart om 10:00 uur. Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/wallows