GLASS ANIMALS KOMT NAAR AFAS LIVE OP ZATERDAG 26 OKTOBER TIJDENS ‘TOUR OF EARTH’

Glass Animals komt naar AFAS Live op zaterdag 26 oktober. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 11 april om 10:00 via mojo.nl/glassanimals

Vandaag kondigt Glass Animals hun wereldwijde ‘TOUR OF EARTH’ voor 2024 aan. Tijdens de 41-daagse tour is de band headliner op de grootste zalen uit hun carrière tot nu toe! De met een Grammy en BRIT Awards genomineerde Britse band zal tijdens de Europese shows vergezeld worden door special guest The Big Moon

Gisteren maakte Glass Animals details bekend van hun langverwachte vierde studioalbum, ‘I Love You So F***ing Much’, dat op 19 juli uitkomt. Het album werd geïntroduceerd met de nieuwe single, ‘Creatures in Heaven’, die nu overal te beluisteren is.

‘I Love You So F***ing Much’ is het vervolg op het veelgeprezen ‘Dreamland’ uit 2020, waarvan wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren zijn verkocht en single ‘Heat Waves’ tot leven bracht. Het nummer dat de grootste internationale hit werd van een Britse band in bijna 30 jaar brak veel records. Het was het eerste nummer van een Britse band sinds ‘Wannabe’ van de Spice Girls uit 1995 dat vijf opeenvolgende weken op #1 stond in de Billboard Hot 100, en het eerste nummer dat #1 bereikte met één enkele schrijver en producer sinds Pharell’s ‘Happy’. Het bracht de band een nieuwe status van sterrendom, maar maakte de weg naar het nieuwe album alles behalve makkelijk. Frontman Dave beleefde een existentiële crisis en merkte dat hij moeite had om dit nieuwe mondiale sterrendom te begrijpen, nadat hij het allemaal had zien gebeuren terwijl de wereld op slot zat.

Hij zegt: ”Het leven kan dramatisch veranderen, maar soms kun je op persoonlijk vlak niet zo snel veranderen. Uiteindelijk voel je je een toeschouwer. En dan wordt er van je gevraagd en verwacht dat je een bepaald type persoon bent, een ander persoon. Maar… ik wist niet zeker hoe. Het verwarde me zo erg dat ik niet meer wist wie ik was en of iets echt was.”. Toen hij gestrand was op een klif in een houten huis in Californië tijdens één van de grootste stormen ooit begon Dave zich vragen te stellen over zichzelf, het universum en de menselijke ervaring: Liefde. Toen hij zichzelf als introvert ging accepteren, realiseerde Dave zich dat “de menselijke verbinding en de liefde tussen ons veel groter, belangrijker en complexer is dan wat dan ook”. Single ‘Creatures in Haven’ is de eerste glimp naar 10 intieme liefdesverhalen met het complete universum als achtergrond.

Human Musical Group Sensations: Glass Animals – Tour of Earth
+Special Guest: The Big Moon
Zaterdag 26 oktober | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur | Entree: Vanaf €50,40 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op donderdag 11 april om 10:00 uur. Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/glassanimals