EXTRA CONCERT JACOB COLLIER IN AFAS LIVE OP 27 NOVEMBER

Vanwege grote belangstelling geeft singer-songwriter, multi-instrumentalist, producer en vijfvoudig Grammy Award winnaar Jacob Collier een extra concert in AFAS Live op woensdag 27 november. De kaartverkoop voor het extra concert, onderdeel van het Europese gedeelte van de Djesse Vol. 4 World Tour 2024, is direct gestart. Het concert op 26 november is uitverkocht.

Collier en zijn indrukwekkende band doen volgend najaar 22 locaties aan. De tour volgt op het uitbrengen van zijn langverwachte (en al voor een Grammy genomineerde) album ‘Djesse Vol. 4’ op 29 februari. De rondgang begint in de Sala Tejo in Lissabon gevolgd door shows in Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Noorwegen, Zweden, Denemarken, België, Nederland, Luxemburg, Zwitserland en Frankrijk. Het slot vindt plaats in Groot-Brittannië met een speciale thuisshow in The O2 in Londen.

De aankondiging van de tour volgde op de release van Colliers nieuwe single ‘Witness Me’; een hartverwarmende ode aan de kracht van empathie. Hierin werkt hij samen met de Canadese singer-songwriter Shawn Mendes, de Britse rapgrootheid Stormzy en de 19-voudig Grammy-winnaar en gospellegende Kirk Franklin.

‘Witness Me’ is het vijfde voorproefje van Colliers aankomende deel van zijn grensverleggende vierluik ‘Djesse’, na de eerder uitgebrachte singles ‘Little Blue (feat. Brandi Carlile)’, ‘Wherever I Go (feat. Lawrence & Michael McDonald) )’, ‘WELLLL’ en het voor een Grammy genomineerde ‘Never Gonna Be Alone (feat. Lizzy McAlpine & John Mayer)’. Het biedt een fascinerend inzicht in de buitengewone diepgang en reikwijdte van het aankomende album.

Gedurende de totstandkoming van ‘Djesse’, vormde Collier zijn concertpubliek om tot uitgestrekte, geïmproviseerde koren. Over de hele wereld dirigeerde hij het publiek, variërend van rockclubs tot het Lincoln Center en zelfs festivalweides zoals Bonnaroo en Glastonbury, waarbij massa’s fans werden verenigd in opzwepende harmonie. Dit versterkte zijn overtuiging dat iedereen in deze wereld een stem heeft en een muzikant is. Door elk van zijn meer dan 90 publiekskoren op te nemen, kregen meer dan 150.000 stemmen van over de hele wereld een cruciale rol in het verhaal en de creatie van ‘Djesse Vol. 4’.

Alleen al in de afgelopen twaalf maanden werden video’s van Colliers publiekskoor honderden miljoenen keren bekeken; hij was de allereerste man die werd geportretteerd als een Vogue Darling; stond op de cover van Rolling Stone UK van juli, en schreef mee aan en speelde op zeven nummers van Stormzy’s ‘This Is What I Mean’. Collier heeft ook nauw samengewerkt met Coldplay, trad met hen op tijdens Saturday Night Live in februari, was te gast op het album ‘Music of the Spheres’ en bij hun concerten in het Wembley stadion afgelopen zomer. Daarnaast leverde hij bijdragen aan grote hits van anderen, waaronder SZA’s ‘Good Days’ en nummers van Lizzy McAlpine en Kehlani. Hij lanceerde ook een succesvolle collectie muziekmakende Crocs en gaf onlangs zijn grootste show tot nu toe in de Hollywood Bowl (capaciteit 17.000 personen).

Over Jacob Collier
De 29-jarige Jacob Collier wordt door zowel het publiek, critici als collega-muzikanten erkend als een van de meest getalenteerde hedendaagse jonge artiesten. Hij heeft een indrukwekkende lijst van prestaties op zijn naam staan, waaronder vijf Grammy-overwinningen en elf Grammy-nominaties, waaronder Album van het Jaar in 2021. Zijn lijst van samenwerkingen is opvallend en gevarieerd. Colliers stem is te horen in recente nummers van artiesten als Coldplay, SZA, Stormzy en Kehlani. In zijn eigen projecten heeft Collier samengewerkt met diverse muzikale krachtpatsers, variërend van de Malinese zanger Oumou Sangaré tot John Mayer, T-Pain, Ty Dolla $ign, Daniel Caesar en Tori Kelly, om er maar een paar te noemen.

Het grote virale succes van zijn van zijn multi-instrumentale, multi-face-YouTube-covers bracht Collier wereldwijd in de schijnwerpers. Quincy Jones merkte hem op en onder diens mentorschap bracht Collier in 2016 zijn debuutalbum ‘In My Room’ uit, volledig opgenomen, geproduceerd en gespeeld door Collier zelf. ‘Djesse’ (zijn recente vierdelige albumproject) is een natuurlijke voortzetting van het eenmansproces van ‘In My Room’, met uitbreiding naar samenwerkingen met artiesten van over de hele wereld. De eerdere delen van ‘Djesse’ hebben de ambitieuze belofte van Collier waargemaakt, met een indrukwekkend scala aan artistieke collega’s en complexe thema’s die variëren van orkestrale composities tot folk-songwriting, R&B, rap en pop. Ondanks zijn reeds behaalde successen blijft Collier rusteloos creatief. Naast de aankomende release van ‘Djesse Vol. 4’, heeft hij plannen voor toekomstige projecten rond solopiano, orkesten, filmmuziek, onderwijs, muziektheater en meer.

Jacob Collier – Djesse UK & Europe Tour
Dinsdag 26 november en woensdag 27 november 2024, AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €47,04 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop is gestart via ticketmaster.nl. Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/jacobcollier

Geef een reactie