ELBOW GEEFT TWEE CONCERTEN IN KONINKLIJK THEATER CARRÉ OP 9 EN 10 SEPTEMBER

Op maandag 9 en dinsdag 10 september geeft de Engelse band Elbow een concert in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 9.00 uur.

De concerten staan in het teken van het tiende album ‘AUDIO VERTIGO’ dat 22 maart uitkomt. Het is de opvolger van ‘Flying Dream 1’ uit 2021 en markeert een album vol contrasten. Leadzanger en tekstschrijver Guy Garvey zegt over het nieuwe album: “Het nieuwe album staat in schril contrast met de vorige plaat. Die hebben we in lockdown gemaakt en was erg zachtaardig, weemoedig en gebaseerd op het leven. De nieuwe plaat is opgebouwd uit gruizige, louche grooves die we hebben gemaakt in garageachtige ruimtes. Het is zowel directer als gevarieerder dan het vorige album.”
De eerste twee singles “Lovers’ Leap” en “Balu” zijn eerder dit jaar al verschenen.

De band rondom zanger Guy Garvey is al sinds 1990 samen en vanaf 1997 onder de huidige naam Elbow. Met hun negen studioalbums heeft Elbow een reeks prijzen verzameld, waaronder een BRIT Award voor beste Britse band, een Mercury Prize voor het doorbraakalbum ‘The Seldom Seen Kid’ en meerdere Ivor Novello Songwriting Awards.

Elbow – Audio Vertigo Tour 2024
Maandag 9 en dinsdag 10 september | Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €56 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op vrijdag 15 maart om 9:00 uur. Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/elbow